Bevlogenheidsonderzoek

Vraagstuk

Stel: je zet twee gebouwen met exact dezelfde indeling, IT infrastructuur, klimaatbeheersing enzovoort naast elkaar en in deze gebouwen worden dezelfde diensten geproduceerd. Ondanks dat alles hetzelfde is, zal uit één van de twee gebouwen waarschijnlijk meer output komen. Hoe dit kan? Er werken andere mensen.

Eén van de sleutels om de menselijke bijdrage te optimaliseren en een goed werkgever te zijn, is medewerker bevlogenheid. Immers: bevlogen medewerkers zijn productiever, spreken positiever over de organisatie, putten energie uit hun werk, zijn behulpzamer naar collega’s, verzuimen minder en blijven een organisatie langer trouw.

Bevlogenheidsonderzoek

Onze aanpak

AnalitiQs streeft naar onderzoeken die diepgang met eenvoud en compactheid combineren. Ook is AnalitiQs groot voorstander van Pulse metingen. Door vaker te meten, ontstaat namelijk een zuiverder beeld dat minder wordt beïnvloed door een momentopname.

Tijdens een intake bepalen we samen via welke vragen Bevlogenheid (in het Engels ook wel Engagement genoemd) het beste gemeten kan worden voor jouw organisatie. Verder bespreken we welke, aan Bevlogenheid gerelateerde zaken, onderzocht dienen te worden. Denk hierbij aan thema’s als leiderschap, ontwikkeling en veiligheid. Uiteraard komt benchmarking tijdens de intake ook aan bod.

Vervolgens wordt het veldwerk uitgevoerd en worden medewerkers in deze periode aangemoedigd om te reageren zodat een scherp beeld ontstaat.

Na het veldwerk start de dataverwerking en analyse. AnalitiQs voert standaard multivariate analyses uit om te bepalen aan welke knoppen gedraaid dient te worden om Bevlogenheid te beïnvloeden en om risicogroepen te identificeren. Indien gewenst kan AnalitiQs ook voorspelmodellen ontwikkelen voor Bevlogenheid, of op basis van Bevlogenheidsdata (predictive analytics). Bijvoorbeeld: wat is de kans op Verloop in team X of wat is de kans dat het Bevlogenheidstarget wordt gehaald?

HR en de Lijn krijgen in de loop van het veldwerk toegang tot een online dashboard waarin de (tussentijdse) resultaten tot op teamniveau worden weergegeven. Na afloop worden er tevens 1 of meerdere samenvattende rapportages opgeleverd.

Resultaat

Inzicht in Bevlogenheid van medewerkers alsmede de zaken die Bevlogenheid positief dan wel negatief beïnvloeden. Middels deze inzichten kunnen Engagement en daarmee organisatie uitkomsten verbeterd worden. Tevens gaan betrokken medewerkers met meer plezier door het (werkzame) leven.

Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde case

Datagedreven HR Beleid

Retailbedrijf

Voor beantwoording van HR- en organisatievraagstukken wordt er met behulp van AnalitiQs de slag naar…

Bekijk de case

Interesse? Maak een afspraak!

Irma Doze

Irma Doze

Gedetailleerd Dienstenoverzicht

HR Analyses

Management Development Analyse
Succession Management Analyse
Performance Analyse
Reorganisatie/Herstructurering Analyse
Medewerkersegmentatie Analyse
Kosten Analyse

Learning Development Analyse
Engagement Analyse
Reward Analyse
Inhuur Analyse
Productiviteit Analyse
Recruitment Analyse

Processmining Analyse
Organisational Netwerk Analyse


Medewerkersonderzoeken

Werkstress Onderzoek
Werksfeer Onderzoek
Werkgeluk Onderzoek
Werkdruk Onderzoek
Werkbeleving Onderzoek
Pulse Onderzoek
Arbeidsmarkt Onderzoek
Medewerker Community/Panel Onderzoek
Arbeidsmarktpanel Onderzoek

Arbeidsvoorwaarden Optimalisatie
Team Feedback Onderzoek
Persoonlijke Ontwikkeling Onderzoek
Rolduidelijkhied Onderzoek
Leiderschap Onderzoek
Gezondheid Onderzoek
Sentiment Onderzoek
Strategic Allignment Onderzoek
Thuiswerken Onderzoek

Capability Building

HR Analytics Strategie
HR Analytics Product Owner
HR Analytics Outsourcing
HR Academy

HR Dashboards

Integraal HR Dashboard
Verzuim Dashboard
Learning Dashboard
Leadership Dashboard

Talent Development Dashboard
Reward Dashboard
Recruitment Dashboard

Zoek in deze website