Arbeidsmarktpositionering

Vraagstuk

Op het juiste moment de juiste mensen op de juiste plek dat is cruciaal voor het succes van een organisatie. Om op een effectieve wijze de juiste mensen binnen te halen is het essentieel om te begrijpen hoe er vanuit de arbeidsmarkt naar jouw organisatie wordt gekeken.

Zijn potentiƫle medewerkers bekend met het werkgeversmerk? Welke positieve en mindere associaties hebben ze met het werkgeversmerk? In welke mate is er een voorkeur voor een employer brand?

Antwoorden op deze en andere arbeidsmarktpositioneringsvraagstukken helpen om tot de juiste doelgroep door te dringen met een aansprekende boodschap.

Arbeidsmarktpositionering

Onze aanpak

Tijdens de intake bespreken we welke vragen beantwoord dienen te worden en welke potentiƫle doelgroepen bereikt dienen te worden. Vervolgens wordt er in overleg een onderzoek ontwikkeld.

Daarop worden de vragen via ons Internet panel aan de doelgroep(en) voorgelegd en wordt de input geanalyseerd.
Tenslotte presenteren we hoe verschillende doelgroepen naar het werkgeversmerk kijken en welke aanpassingen overwogen kunnen worden om bekendheid en aantrekkelijkheid te verhogen.

Indien gewenst kan het panel onderzoek periodiek herhaald worden om de ontwikkeling van het werkgeversmerk te monitoren.

Resultaat

Een goede positionering leidt tot meer Ć©n betere kandidaten in combinatie met kortere doorlooptijden in het recruitmentproces (time-to-hire).

Heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Interesse? Maak een afspraak!

Gido van Puijenbroek

Gido van Puijenbroek

Zoek in deze website