Capability Building

HR Analytics is een manier van werken waarin feiten, op basis van data, leidend zijn. AnalitiQs helpt organisaties om versneld de slag te maken van opinie- naar datagedreven HR. Wij noemen dit HR Analytics Capability Building.

HR Analytics een top prioriteit

Voor veel HR directeuren is het ontwikkelen van HR Analytics, of een datagedreven aanpak van HR, een top prioriteit. Een ander ding dat veel HR Directeuren gemeen hebben is dat hun HR functie nog niet volwassen is op het gebied van HR Analytics.

  • Sommige organisaties zijn nog niet gestart met HR Analytics en vragen zich af wat de beste aanpak is.
  • Andere organisaties hebben enige investeringen gemaakt, maar blijven hangen in rapportages en vragen zich af hoe ze écht toegevoegde waarde uit data kunnen halen.

Voor al deze HR directeuren is er HR Analytics Capability Building van AnalitiQs.

HR Analytics is een manier van werken

De meeste organisaties die aan de slag gaan met HR Analytics nemen één of meer Data Scientists aan en/of denken er met de aankoop van een voor-configureerde HR Analytics applicatie te komen. Veelal eindigt deze route in een deceptie. HR Analytics is namelijk geen ‘trucje’ dat geïmplementeerd kan worden.

HR Analytics is een manier van werken. Het bereiken van die manier van werken vereist een transitie waarin de gehele HR functie meegenomen wordt. Een transitie van een model waarin opinies en emoties de norm zijn, naar een model waarin feiten op basis van data leidend zijn.

Om deze transitie succesvol te maken is het zaak om op tien borden tegelijk te schaken, zie afbeelding hieronder Uiteenlopend van ‘Controls’, zoals privacy en security; tot ‘Governance’, zoals de nieuwe rollen die benodigd zijn, waar deze gepositioneerd worden en hoe deze interacteren met de rest van de organisatie; en ‘Capabilities’ zoals het formuleren van de juiste vragen en het lezen van gevisualiseerde data.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Capability building-HR-Analytics

Welke Capability Building diensten biedt AnalitiQs?

AnalitiQs helpt organisaties om versneld de transitie te maken naar datagedreven HR. Dit doen we op drie manieren:

Klik op een van de knoppen om er meer over te lezen.

HR Analytics Strategie

Een geslaagde transitie begint met een goed beeld van de huidige en gewenste situatie,
alsmede een routekaart om van A naar B te komen.

Capability Building roadmap

Tijdens een HR Analytics Strategie traject wordt de HR Analytics ‘stip op de horizon’ geformuleerd. Vervolgens wordt op  alle 10 de HR Analytics gebieden (zie hierboven) de huidige en benodigde situatie in kaart gebracht. Daarop wordt een plateauplanning, ofwel roadmap, opgesteld. Tot slot wordt de eerste etappe van de plateauplanning in detail uitgewerkt. In parallel worden ook de relevante business vragen opgehaald en beoordeeld op haalbaarheid.

HR Analytics Strategie Roadmap

Om een HR Analytics Strategie op te stellen maakt Analytics o.a. gebruik van deskresearch, een survey, diepte interviews en workshops. Een HR Analytics Strategie traject neemt veelal 6 tot 10 weken in beslag en wordt uitgevoerd door één van de Managing Partners van AnalitiQs.

HR Analytics Product Owner

Zodra de HR Analytics strategie en de plateauplanning is geformuleerd begint de echte transitie. Soms kiezen klanten ervoor om de transitie zelf aan te sturen. In andere gevallen neemt AnalitiQs die rol op zich.

De HR Analytics Product Owners van AnalitiQs onderscheiden zich doordat ze een schat aan HR Analytics ervaring meebrengen. Hiermee behoeden ze opdrachtgevers voor veelgemaakte valkuilen en nemen ze praktijkvoorbeelden van buiten mee. Al met al versnellen en vergemakkelijken ze een transitie naar datagedreven HR!

HR Analytics Outsourcing

Uit de analyse die ten grondslag ligt aan de HR Analytics Strategie blijkt regelmatig dat de benodigde HR Analytics rollen niet aanwezig zijn. Op zo’n moment ontstaat de vraag: zelf doen of uitbesteden?

  • Organisaties die de keuze maken om zelf een HR Analytics team op te bouwen, maar wel gelijk willen starten, huren tijdelijk één of meerdere HR Analytics professionals in bij AnalitiQs.
  • Organisaties die de keuze maken om het HR Analytics werk uit te besteden kunnen ook bij AnalitiQs terecht. In dergelijke gevallen levert AnalitiQs complete HR Analytics teams. HR Analytics Outsourcing zorgt voor een enorme versnelling tegen een minimale inspanning én houdt de kosten flexibel.

De samenwerking met AnalitiQs verliep soepel. Ze zijn concreet en weten waarover ze praten.

Beleidsmedewerker HR Analytics
Universiteit

Gerelateerde cases

Capability-Building

Financiële Dienstverlener A

Met behulp van AnalitiQs heeft deze klant de slag van opinie- naar datagedreven HR weten…

Bekijk de case
case - spil games

Spil Games

Samen met AnalitiQs maakt Spil Games de slag naar data gedreven bedrijfsvoering.

Bekijk de case

Interesse? Maak een afspraak!

Gido van Puijenbroek

Gido van Puijenbroek

Totale dienstenoverzicht

HR analyse

Management Development
Succession planning
Performance
Reorganisaties / herstructurering
Medewerkersegmentatie
Kostenanalyse

Learning development
Engagement
Reward
Inhuuranalyse
Productiviteitsanalyse
Recruitment

Processmining
Netwerkanalyse


Mederwerkersonderzoeken

Employee Net Promoter score (eNPS)
Pulse
Vitaliteit
Gezondheid (BRAVO)
Werkdruk
Stress
Arbeidspositionering
Manager feedback
arbeidsmarktonderzoek

Voice of the Employee
Pulse
Medewerkerspanel
Teamscan
Strategic alignment
Meesterschap en zingeving
Leiderschap
retentie, intentie/loyaliteit
sociale veiligheid

rolduidelijkheid
Pulse
Medewerkerspanel
werksfeer
werkgeluk
persoonlijke ontwikkeling
are we on track
community
Stress

Capability Building

HR analytics strategie
HR Analytics product owner
HR Analytics outsourcing

HR dashboard

Ben jij op zoek naar een overzichtelijk HR dashboard Die eenvoudig te lezen is en helder gemaakt wat de streefwaarde is en of deze is behaald?

Zoek in deze website